Svenska från dag 1

Antagningsprocessen

Svenska från dag 1 är en kurs för dig som har sökt asyl i Sverige och ännu inte fått något besked i ärendet från Migrationsverket. Vi lär dig svenska under väntetiden. Du får ett kursintyg efter genomförd kurs och målet är att du ska lära dig svenska minst lika snabbt som inom SFI.

Undervisningens två spår

Undervisningen på vår Allmänna linje följer två spår:

Det ena spåret fokuserar på behörigheter i ett antal ämnen som krävs för att uppnå behörighet till studier på högskola och universitet.

Det andra spåret arbetar med att öka den så kallade allmänna bildningen dvs kunskap om tiden vi lever i och vårt kulturella arv.

Efter avslutade studier hos oss ska du:

  • ha uppnått grundläggande behörighet till högskolan/yrkeshögskolan/universitetet
  • ha fått möjlighet till att reflektera över din livssituation ur ett existentiellt och samhälleligt perspektiv
  • ha breddat ditt intresse för och ökat sin delaktighet i kulturlivet

Inom ramarna för vår Allmänna linje kan du som har ett annat modersmål än svenska också läsa vår Introduktionskurs. Kursen ges på grundläggande nivå och du kan läsa den om du är klar med dina SFI-studier.

Antagningssamtalet

Alla som söker till våra Allmänna kurser kallas till ett antagningssamtal. Vi vill gärna träffa dig för att prata med dig om dina planer, din motivation och dina tidigare studier. Du får tillfälle att träffa oss och kan ställa frågor om skolan och din utbildning. Bor du långt från Malmö kan vi telefonintervjua dig.

Kostnader

Vi tar ut en läsårsavgift på 1000 kr som finansierar en del studiematerial, ger dig rätt att använda skolans kopiatorer och gör att vi inte behöver ta ut särskilda avgifter till gemensamma utflykter etc. Dessutom får du gratis kaffe/te i vårt café under skoltiden.

Notera gärna att Kvarnby folkhögskola inte har något internat. Skolan har heller inte några studentlägenheter.

Om du undrar något är du välkommen att höra av dig till oss. Ring, skriv, mejla eller kom helt enkelt förbi och se för dig själv. Kontakta gärna vår studieinformatör Ann Rempe eller fyll i formuläret nedan.

Skicka mer information

Vi använder cookies för att säkerställa sidans funktion. Läs mer.

Kvarnby Folkhögskolas kakor
Inställningarna på den här webbplatsen är "tillåt cookies".
Därigenom säkerställs sidans funktion.

Genom att använda siten godkänner du detta.

Stäng!