Deltagare 2018-2019

Malin Axzell

 

Språk och litteratur har varit mitt största intressen ända sedan jag var pytteliten, och det är fantastiskt att ha ynnesten att ha fått arbeta det, bland annat i bokhandel och som språkvårdare/korrekturläsare/textredigerare.

Förra året, efter många år som universitetsstuderande och anställd, fick jag plötsligt av en slump infallet att studera på Malmö Skrivarskola. Att jag tog den chansen hör till det bästa jag gjort i mitt liv. Jag har alltid haft mängder av historier och anekdoter i mig och nu kan jag äntligen få ur mig dem, samtidigt som jag övar på att skriva i olika genrer och får feedback av fantastiska kursare och lärare. Vi har så kul ihop i klassen också, att skratta så en gråter nästan varje gång vi ses är så lyxigt!

Kvarnby folkhögskola är dessutom ett underbart ställe, inkluderande och fullt av värme. Jag kan varmt rekommendera denna utbildning och dess lärare.

MALIN

Ebba Bohlers

Deltagare 2018-2019

Louise Buenafe Mistén


Hej! Jag heter Louise Buenafe Mistén och går år 2. Jag är intresserad av att skriva alla slags berättelser. Som skolprojekt har jag mestadels jobbat med en thriller/spänningsroman som utforskar politik, maktmissbruk och vad människor är kapabla till under press och hot. Nu under vårterminen har jag också precis börjat på en suggestiv skräcknovell om sanning och subjektivitet. Är det möjligt att alltid lita på den egna upplevelsen? Förutom att gå Skrivarskolan arbetar och uppträder jag som professionell estradpoet. Min patronus är en adeliepingvin.

(Foto: Matías Ruiz-Tagle)

LOUISE

Matilda Grähs

 

Jag heter Matilda Grähs och går i ettan på skrivarskolan. Tidigare har jag mest skrivit dikter och text till musik men under det här året på skrivarskolan har jag börjat tycka om att skriva längre prosatexter. Det är kul när man inser att man hittat sitt sätt att skriva på. Ofta känns det som att jag bara skriver om döden! arvet! våldet! men jag har förstått att det måste få vara så och det känns bra. Resten av min tid hänger jag mest runt, spelar i band och röker cigg. 

MATILDA 1

Juna Henriksson


Jag heter Juna och går andra året på Skrivarskolan (för andra gången).

Jag älskar allt som har med skrivande att göra. Innan jag började på Skrivarskolan var det bara fantasyromaner och ett och annat blogginlägg som skrevs, men nu har jag utöver det fallit pladask för både poesi och noveller och manus!
Parallellt med att jag är manusansvarig för ett spex i Lund (och ett halvtidsjobb vid sidan av) skriver jag just nu på en relationsroman med fokus på ångest och destruktiva relationer och dålig kärlek, som jag får feedback och pepp på i skolan.

Det jag älskar med skrivande är att leka med läsarens förväntningar. Att förvåna. Att bryta mot stereotyper och normer och skapa häftiga relationer mellan karaktärer.

Jag nås framför allt på: J.A.Henriksson@gmail.com

JUNA

Rasmus Henriksson Lindsten

Deltagare 2018-2019

Felicia Holst

 
Hallåå!!!
Jag heter Felicia, går första året på skrivarskolan och skriver typ dikter.
Men har på senaste tiden blivit sjukt taggad på att skriva en roman helt  plötsligt efter att vi haft några romanlektioner och lärt oss en massa om sånt. Så det kanske händer någon gång! 
Bye Felicia 
FELICIA

Sandra Ingvarsdotter

 
Hej!
Jag heter Sandra!
Gillar: Nörderier, obskyriteter, gubbar, storskogsprogg, flummighet, anekdoter.
Ogillar: När jag blir rädd för allt, döden, katthatare, järpar i alla former.
Skriver: Ett projekt som är någon slags arbetarlitteraturfantasy. Det bara blev så.
sandra

Kajsa Jasslin

 

Jag heter Kajsa Jasslin och går första året på Skrivarskolan. Sommaren innan terminen skulle börja var jag en journalist som tappat lusten för att skriva och kände att jag behövde hitta ett sätt att få det att kännas roligt igen. Så när Skrivarskolan på Kvarnby dök upp i mina flöden tänkte jag: This can be it och sökte. Och nu går jag här och känner verkligen att jag har hittat tillbaka till det roliga. Framförallt är det kul att få testa så många olika sätt att skriva och tänka kring skrivandet på. 

KAJSA

Josefin Joxelius

 

Mitt namn är Jox (även om annat formellt står här ovan) och jag går just nu ettan på Kvarnby Skrivarskola. Hittade en gammal note i min telefon från 2016 där det står: kolla in skrivarskolor på Folkis. Och nu är jag här <3 

Jag skrev främst dikter förut, ofta om olika relationer, om ångest, om den tjocka kroppen osv. Nu på skrivarskolan går vi utanför min comfort zone en hel del, för ett tag sen i novellform och nu även i romanskapandet. 

Det är skitlyxigt att gå här, dels på Kvarnby som är en dröm i sig, men också på skrivarskolan då vi får ägna oss åt att vara kreativa på heltid?! Mkt drömmigt. Jag vet inte än vad framtiden håller, men jag vill fortsätta skriva om sånt som känns och som är nära mig. Älskar btw hundar, hundar är life. 

Kontakt: josefinjox@hotmail.com 

JOX

Sanna Lindroth

Deltagare 2018-2019

Elisa Lundmark

 

Hallå! Jag heter Elisa och går första året på Skrivarskolan

Jag skriver framför allt noveller och dramatik, och mina berättelser rör sig ofta i gränslandet mellan saga och verklighet. Förutom att skriva är teater och bärplockning mina främsta intressen. Skrivarskolan har utvecklat mig enormt mycket i mitt eget skrivande men också i att analysera och tolka litteratur i stort.

Kontakt: elisaa@live.se

ELISA

Maria Maunsbach

Deltagare 2018-2019

Jenny Nguyen

 

Mitt namn är Jenny och jag går första året på Skrivarskolan på Kvarnby Folkhögskola. Jag har ingen egentlig röd tråd som förklarar hur eller varför jag skriver, men en ambition är att utforska hur skrivandet hör ihop med det politiska. Skrivandet är både den mest ensamma och den mest kollektiva uttrycksformen som finns, och det vill jag fortsätta lära mig mer om. På min fritid tycker jag om att klappa söta hundar och äta chips. 

JENNY

Hanna Osvald Sahlin

 
Jag heter Hanna Osvald Sahlin och går andra året på Skrivarskolan. 
Jag skriver det mesta. Dikter, noveller, nu i tvåan skriver jag en roman. Oftast om tunga ämnen och socialt utsatta människor, blandat med humor och karaktärer med glimten i ögat. Det är en bra kombo, ångest och humor.
Mina huvudkaraktärer är oftast barn. De har ett språk och ett sätt att se på världen som fascinerar mig. De flesta jag känner tycker det är svårt att skriva naturliga barnkaraktärer, men jag tycker snarare tvärtom. Vuxna är komplicerade och irrationella, barn däremot är logiska, raka och ärliga. Det gillar jag.
 
Vill du kontakta mig, skicka ett mail till:
HANNA

Karin Paul

 

Jag heter Karin Paul och går andra året på Skrivarskolan. Jag skriver på ett romanprojekt om hästar, relationer och ensamhet, där ensamheten hänger ihop med rädslan att bli sårad. Det handlar också om kvinnorollen, den som jag ofta tycker är snäv och begränsande, men som sprängs på ett befriande sätt i stallet. Jag vill skriva om det som bränns och känns, och just nu är det detta.

KARIN

Alice van de Peppel

Deltagare 2018-2019

Nanna Rosenkjaer

Deltagare 2018-2019

Alexander Sjödin Lundholm

 

Ibland tänker jag att om jag hade kunnat låta bli att skriva, hade jag nog gjort det. Eller, om jag hade kunnat låta bli att tänka på skrivande hade jag gjort det.

Missförstå mig rätt – det finns inget mer magiskt än ett par dussin krumelurer som ställer sig på led och skapar en magi som inte liknar något annat. Men det är svårt, också. Svårt att få det som finns i huvudet att bli de rätta krumelurerna. Svårt att veta om krumelurerna på sidan blev som jag hade tänkt, eller om jag bara tror det, nu när de har ställt sig på rad och jag inte längre minns vad det var som jag tänkte från början.

I slutändan är det svårare att inte skriva. Och det finns inget bättre än när de där förbannade krumelurerna radar upp sig och det blir magi.

ALEX