Kvarnby folkhögskola

Vänsterns sommarakademi

INFO 

Vänsterns sommarakademi ges varje sommar på heltid och berättigar till studiemedel på gymnasial nivå från CSN.

OBS! Antagningen är stängd, det finns inga platser kvar.

Vänsterns sommarakademi arrangeras i samarbete med Vänsterns Studentförbund.

Kurstiden är 12 juni - 23 juli.

Temat för årets kurs är nationalstaten. Under kursen, som sträcker sig över totalt sex veckor, kommer vi att fördjupa oss i texter, videoklipp och annat som på olika sätt berör nationalstaten ur olika perspektiv.

Du som kursdeltagare kommer att få insikter i varifrån nationalstaten kommer, vad den har betytt historiskt och hur den idag upprätthålls. Under kursens gång kommer vi att beröra teman såsom genus, klass och kolonialism för att förstå varför samhället ser ut som det gör och, inte minst, vad vi kan göra för att ändra på det.

Kursen består av två delar och examineras genom såväl skriftliga moment som deltagande i diskussioner. Den första delen är fem veckors distansstudier, och den andra delen består av en fem dagars närvaroträff i Malmö. På närvaroträffen kommer vi genom spännande föreläsningar, workshops och diskussioner omsätta våra teoretiska kunskaper i praktiken. Detta är en viktig del av kursen!

Kursavgiften är satt till 300 kronor och kommer att användas för att betala matkostnader som uppstår under närvaroträffen.

Frågor? Hör av dig till oss.

Våra kurser

Allmän linje

Behöver du läsa in gymnasiet? Glöm då Komvux och läs vår allmänna linje för att fixa högskolebehörighet. Hos oss kan du också läsa om du har hoppat av grundskolan utan fullständiga betyg eller om du behöver läsa intensiv svenska efter SFI. Läs mer.

Introducerande Allmän kurs

Är du klar med dina SFI-studier och vill läsa vidare? Hos oss kan du läsa intensiv svenska samtidigt som du introduceras till studier på vår Allmänna linje. Läs mer.

Spanska

Läs spanska på Kuba! Efter en förberedande distanskurs åker du till Cienfuegos universitet på Kuba för att läsa spanska. Läs mer.

Serieskolan

Serieskolan är en unik utbildning i serieskapande på såväl grundläggande som fördjupande nivå. Läs mer.

Svenska

Study Swedish at Kvarnby! Du kan läsa SFI hos oss! Läs mer.

Vänsterns akademi

Kvarnby folkhögskola är den breda vänsterns skola. Här hittar du vårt utbud av politiska kurser. Läs mer.

Dagens datum

Kontakt

Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö
Tel 040-59 94 90
Fax 040-59 94 91
info@kvarnby.fhsk.se

Filialer
Röda huset Industrigatan 4
212 14 Malmö

Serieskolan/Mazetti
Friisgatan 15b
214 21 Malmö