Kvarnby folkhögskola

Om skolan

INFO 

Letar du efter en skola där du blir sedd? En skola där du kan räkna med kamratstöd och att du blir respekterad för den du är? Då har du kommit rätt.

Skolan lever på att du som läser hos oss vill förverkliga dina drömmar. På Kvarnby är det dina erfarenheter, din kunskapstörst, dina utbildningsbehov och, inte att glömma, dina visioner som styr. Hos oss syns du inte bara, utan här kan du påverka.

Kvarnby folkhögskola är inte vilken folkhögskola som helst: Vi är vänsterns skola. Det innebär att vi har en ambition och en vilja att förändra världen. Du behöver inte dela våra värderingar, men du ska veta att alla människor är välkomna hos oss - oavsett bakgrund. Kom helt enkelt som du är.

Du hittar oss på tre platser i Malmö:

  • Kvarnbyenheten, strax utanför Rosengård, är stället där våra Allmänna kurser och skolans Studiemotiverande folkhögskolekurser (SMF) finns. Från hållplatsen Stenkällan avgår stadsbuss nummer 52 hit.

  • Röda huset är vår filial nära Värnhemstorget i centrala Malmö. Röda huset är på dagtid vår största skolenhet och på kvällar och helger ett mötescentrum för Malmös breda vänsterrörelse. Här kan du läsa SFI och skolans Etableringskurser.

  • Serieskolan finns på Kulturhuset Mazetti på Möllevången, dörr till dörr med andra serieverksamheter.

    Skolan är också ett distanskurscentrum och har kursverksamhet på annat håll än Malmö och Skåne, för närvarande i Göteborg och Cienfuegos på Kuba.

Vill du veta mer om vår skolas historia? Klicka här.

Undrar du vem skolans huvudman är? Klicka här.

Visste du att du kan låna eller hyra våra lokaler? Mejla till bokalokal.at.kvarnby.fhsk.se så återkommer vi.

Våra kurser

Vänsterns sommarakademi

Snart öppnar antagningen till Vänsterns sommarakademi. Årets tema är nationalstaten. Läs mer.

Allmän linje

Behöver du läsa in gymnasiet? Glöm då Komvux och läs vår allmänna linje för att fixa högskolebehörighet. Hos oss kan du också läsa om du har hoppat av grundskolan utan fullständiga betyg eller om du behöver läsa intensiv svenska efter SFI. Läs mer.

Introducerande Allmän kurs

Är du klar med dina SFI-studier och vill läsa vidare? Hos oss kan du läsa intensiv svenska samtidigt som du introduceras till studier på vår Allmänna linje. Läs mer.

Serieskolan

Serieskolan är en unik utbildning i serieskapande på såväl grundläggande som fördjupande nivå. Läs mer.

Spanska

Läs spanska på Kuba! Efter en förberedande distanskurs åker du till Cienfuegos universitet på Kuba för att läsa spanska. Läs mer.

Svenska

Study Swedish at Kvarnby! Du kan läsa SFI samt "Svenska från dag 1" hos oss! Läs mer.

Dagens datum

Kontakt

Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö
Tel 040-59 94 90
Fax 040-59 94 91
info@kvarnby.fhsk.se

Filialer
Röda huset Industrigatan 4
212 14 Malmö

Serieskolan/Mazetti
Friisgatan 15b
214 21 Malmö