Kvarnby folkhögskola

Introducerande Allmän kurs för invandrare

Info 

Ansök här!

Läsårstider

Söktider

Är du klar med dina SFI-studier och vill läsa vidare? Hos oss kan du läsa intensiv svenska samtidigt som du introduceras till studier på vår Allmänna linje.

Vi vill introducera till ett annat sätt att studera, samtidigt som du ska förbättra din svenska. Kursen är en del av vår Allmänna linje, inte någon isolerad ”invandrarkurs”.

Du läser vår introducerande Allmänna kurs i en liten klass så att du kan fokusera på att intensivt läsa svenska i din egen takt.

Under kursens gång kommer du och dina kurskamrater slussas vidare till våra Allmänna kurser - allt eftersom vi bedömer att dina språkkunskaper är tillräckliga. Det innebär att du kan så kan gå över till någon av de andra klasserna utifrån dina förutsättningar och när du och dina lärare känner att det skulle fungera bra. På så sätt kan din studietid förkortas avsevärt.

Kursen berättigar till studiemedel för studier på grundläggande nivå hos CSN.

Vill du veta mer om kursen?

Kontakta vår studieinformatör Ann Rempe.

Våra kurser

Vänsterns sommarakademi

Snart öppnar antagningen till Vänsterns sommarakademi. Årets tema är nationalstaten. Läs mer.

Allmän linje

Behöver du läsa in gymnasiet? Glöm då Komvux och läs vår allmänna linje för att fixa högskolebehörighet. Hos oss kan du också läsa om du har hoppat av grundskolan utan fullständiga betyg eller om du behöver läsa intensiv svenska efter SFI. Läs mer.

Introducerande Allmän kurs

Är du klar med dina SFI-studier och vill läsa vidare? Hos oss kan du läsa intensiv svenska samtidigt som du introduceras till studier på vår Allmänna linje. Läs mer.

Serieskolan

Serieskolan är en unik utbildning i serieskapande på såväl grundläggande som fördjupande nivå. Läs mer.

Spanska

Läs spanska på Kuba! Efter en förberedande distanskurs åker du till Cienfuegos universitet på Kuba för att läsa spanska. Läs mer.

Svenska

Study Swedish at Kvarnby! Du kan läsa SFI samt "Svenska från dag 1" hos oss! Läs mer.

Dagens datum

Kontakt

Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö
Tel 040-59 94 90
Fax 040-59 94 91
info@kvarnby.fhsk.se

Filialer
Röda huset Industrigatan 4
212 14 Malmö

Serieskolan/Mazetti
Friisgatan 15b
214 21 Malmö