Kvarnby folkhögskola

Sök till Serieskolan!

AKTUELLT 

Passa på och sök nu till Serieskolans kommande läsår! Antagningen stänger den 31 mars. Det nya läsåret startar den 21 augusti 2017.

Din ansökan görs här på hemsidan och ska kompletteras med arbetsprover. De vill vi ha på papper och per post. Vi tar inte emot arbetsprov per mejl - filerna kan skapa diverse problem, t.ex. när man skriver ut. De där problemen vill vi gärna slippa, för din skull.

Hur ska proven se ut? Vi vill se exempel på dina verk som visar på såväl din tecknings- som din berättarstil. Skicka gärna material som visar på hela bredden av dina talanger. Vad vi vill ha är alltså serier, inte separata bilder/illustrationer,foton på graffiti, tatueringar etc. Vad du använder för teknik är inte viktigt. Du kan rita per hand eller jobba digitalt. Det viktiga är att vi ska få en bild av dina talanger som serietecknare och -författare.

Hur pass mycket material vill vi ha? Skicka max 10 kopierade A4-sidor. Vi kan annars helt enkelt inte hantera hundratals ansökningar om det blir för mycket material att gå genom. Kom ihåg att inte skicka några original: vi kan tyvärr inte skicka tillbaka några handlingar.

Avslutningsvis: Utan dina arbetsprov kommer din ansökan inte att behandlas. Du måste alltså komplettera din webbansökan med arbetsprov som du skickar till oss per post. Arbetsproven måste vara hos oss senast den 7 april. (OBS! Själva ansökan ska vara inne redan den 31 mars!!) Om arbetsprov inte är oss tillhanda i tid så kommer du inte med i antagningsprocessen! För att vara på den säkra sidan ska du alltså skicka handlingarna iväg i god tid innan deadline.

Mer information hittar du här.

Våra kurser

Vänsterns sommarakademi

Snart öppnar antagningen till Vänsterns sommarakademi. Årets tema är nationalstaten. Läs mer.

Allmän linje

Behöver du läsa in gymnasiet? Glöm då Komvux och läs vår allmänna linje för att fixa högskolebehörighet. Hos oss kan du också läsa om du har hoppat av grundskolan utan fullständiga betyg eller om du behöver läsa intensiv svenska efter SFI. Läs mer.

Introducerande Allmän kurs

Är du klar med dina SFI-studier och vill läsa vidare? Hos oss kan du läsa intensiv svenska samtidigt som du introduceras till studier på vår Allmänna linje. Läs mer.

Serieskolan

Serieskolan är en unik utbildning i serieskapande på såväl grundläggande som fördjupande nivå. Läs mer.

Spanska

Läs spanska på Kuba! Efter en förberedande distanskurs åker du till Cienfuegos universitet på Kuba för att läsa spanska. Läs mer.

Svenska

Study Swedish at Kvarnby! Du kan läsa SFI samt "Svenska från dag 1" hos oss! Läs mer.

Dagens datum

Kontakt

Kvarnby folkhögskola
Kvarnbyvägen 68
212 36 Malmö
Tel 040-59 94 90
Fax 040-59 94 91
info@kvarnby.fhsk.se

Filialer
Röda huset Industrigatan 4
212 14 Malmö

Serieskolan/Mazetti
Friisgatan 15b
214 21 Malmö